SINDICATS MISSATGES LA ROMÀNICA

SINDICATS MISSATGES LA ROMÀNICA
Des de sempre l'institut ha anat rebent informació diversa dels sindicats, però en les últimes setmanes s'ha incrementat exponencialment aquesta informació.
Per evitar-vos la recepció de tots aquests correus, s'ha creat la següent pàgina web:
on anireu trobant tots els correus que es reben a la bústia del nostre institut.
L'únic inconvenient d'aquesta pàgina és que no apareixen els documents adjunts que es reben amb el missatge. És per això que, si voleu accedir al missatge original i així poder descarregar els documents adjunts, us passem el correu electrònic on es van acumulant tots els missatges que apareixen a la web que us he facilitat.
Si accediu a aquest compte teniu present:
- No canvieu la contrasenya d'accès, ja que ningú més podria accedir a aquest compte.
- No esborreu cap dels missatges.
- No modifiqueu la configuració del compte.
- No envieu cap missatge a aquesta direcció, ja que tots els missatges que es reben, es publicaran automàticament.
El nom d'usuari i la contrassenya la trobareu al mail del Coordinador pedagògic del dia 6 de febrer de 2012.

dimarts, 8 d’octubre del 2013

EL SINDICAT D´ESTUDIANTS CONVOCA UNA SETMANA DE LLUITA

cuadro-2224Després d’un any marcat per una intensa mobilització per frenar la reforma franquista de l’educació (LOMCE) i les retallades del PP i de CiU –mesures que representen el pitjor atac a l’escola pública des de la caiguda de la dictadura franquista-, és necessari que aquest nou curs redoblem les nostres forces per aconseguir la dimissió del ministre d’Educació i aturar totes les retallades –vinguin d’on vinguin- i les contrareformes educatives que segueixen a sobre la taula.

Tot i que des de la dreta miren de traslladar una imatge de normalitat i fortalesa el cert és que el Govern està cada cop més aïllat socialment i esquitxat per escàndols, com el cas “Bárcenas”, que no paren d’implicar als seus màxims dirigents. Els mateixos que ens demanen esforç, sacrifici i excel·lència són els que durant 20 anys o més han estat finançant il·legalment el seu partit i cobrant sobresous sucosos sense posar-se vermells. CiU també és un niu de corrupció.

Increment de taxes a la universitat, decret de beques, acomiadament de professors…

A tots els atacs que vam fer front el curs passat s’ha de sumar el nou increment de taxes a les matrícules universitàries i el decret de beques que amenaça directament a 100.000 estudiants. Gràcies a la política de Wert és impossible per a milers de famílies treballadores poder assumir el pagament de fins a 3.000 euros per curs perquè els seus fills puguin continuar a la Universitat. A Catalunya, CiU (amb el suport de la direcció d’ERC) ha aprovat una nova retallada pressupostària de 2.000 milions d’euros que afectarà fonamentalment a l’educació i la sanitat públiques i a l’estiu es va fer pública la situació dramàtica de la malnutrició infantil.
La política del PP amb la LOMCE, aquest intent de fer-nos tornar a les cavernes educatives del franquisme, l’increment de taxes o la supressió de beques, té un sol objectiu: impedir que els joves de les famílies treballadores puguem accedir a un ensenyament públic gratuït i de qualitat, o que puguem fer estudis universitaris. El Partit Popular i CiU ataquen i colpegen als més desafavorits, mentre protegeixen i governen a favor d’un grapat de banquers als que ja han lliurat a fons perdut 61.000 milions d’euros! I després ens diuen que no hi ha diners per a ensenyament o sanitat, o perquè una família afectada per l’atur tingui una beca de menjador o de llibres per als seus fills. PP i CiU pretenen que l’ensenyament esdevingui una finca privada per a les famílies acabalades, i per a la resta, aquí està l’atur i la precarietat laboral que tots coneixem als nostres barris! En definitiva, volen acabar amb el nostre dret a estudiar, volen enderrocar l’ensenyament públic i no ho podem consentir.

La lluita educativa ha d’anar a més

El projecte educatiu del PP i les retallades de CiU estan en sintonia amb el futur que ens preparen ells, els banquers i els responsables d’aquesta crisi. Si hem de ser mà d’obra barata, amb treballs precaris i salaris de misèria… per què mantenir una bona educació pública? Per al Partit Popular l’aprovació de la LOMCE, els increments de taxes i el decret de beques han esdevingut un aspecte estratègic amb què treure’s del mig al major nombre d’estudiants joves i qualificats. D’aquí la seva persistència en mantenir els seus atacs dempeus. CiU defensa la mateixa política social i econòmica que el PP, però miren d’utilitzar la qüestió nacional catalana, amb la complicitat dels dirigents d’ERC, per amagar les seves retallades i atacs. Per exemple, diuen defensar la llengua catalana, però després retallen i privatitzen l’educació pública.
Per aquesta raó des del Sindicat d’Estudiants considerem que és necessari continuar la lluita del curs anterior alçant-la a un nivell superior, encara més contundent, més massiva i més organitzada, implicant a tots els estudiants de l’estat junt amb els nostres pares, mares i professors. Per això hem convocat una Setmana de Mobilització del 21 al 25 d’octubre amb tres dies de VAGA GENERAL ESTUDIANTIL (22, 23 i 24 d’octubre) a tots els centres d’estudi. El 24 d’octubre a més, la vaga general s’estendrà a tota la comunitat educativa, a pares, professors i estudiants, en convocar també els sindicats del professorat (CCOO, UGT, USTEC i CGT) i les organitzacions de pares i mares. El pas següent acordat per les organitzacions de la Comunitat Educativa és una Marxa estatal a Madrid en Defensa de l’Educació Pública per al 9 de novembre.
Som davant d’un moment decisiu de la lluita. El govern de Rajoy i el ministre Wert tenen previst aprovar la LOMCE en els propers mesos. Si el govern no cedeix, tenim força i condicions per a continuar i endurir la mobilització. La lluita educativa compta amb les simpaties de la immensa majoria de la societat i es pot transformar en una mobilització general encara més potent que aconsegueixi fer enrere tots els atacs del PP i les retallades de CiU.
Sí es pot!

Propostes per a la Setmana de Lluita:
  • Dilluns 21 d’octubre: Assemblees d’estudiants, pares i professors als instituts, i tancades per debatre i aprovar la plataforma reivindicativa, formar comitès de lluita i organitzar les jornades de vaga.
  • Dimarts 22 d’octubre: VAGA GENERAL D’ESTUDIANTS i organització de piquets informatius als mercats, centres de salut, places, transports… per donar a conèixer les reivindicacions del moviment estudiantil. També proposem fer actes conjunts informatius amb els nostres professors i pares i fer pancartes i cartells per decorar instituts i facultats.
  • Dimecres 23 d’octubre: VAGA GENERAL I MANIFESTACIONS ESTUDIANTILS AL MATÍ a totes les ciutats i localitats, fent una crida als companys d’universitat a sumar-s’hi activament.
  • Dijous 24 d’octubre: VAGA GENERAL D’ESTUDIANTS, PARES I PROFESSORS, I MANIFESTACIONS.
  • Divendres 25 d’octubre: Assemblees de balanç als centres d’estudi amb professors, estudiants i pares per decidir les accions següents.
Tots a les manifestacions!
Dimecres 23 d’octubre, Manifestacions estudiantils al matí
Dijous 24 d’octubre, Manifestacions d’estudiants, professors i pares
Visita www.sindicatdestudiants.net o www.sindicatodeestudiantes.net per conèixer el llistat de manifestacions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada